Eylül 2009 Ankara TUS Kampına Katılan Bazı Kursiyerlerimizin Düşünceleri…

 

Merhaba,

 

Burada Eylül 2009 dönemi yoğunlaştırılmış kursumuza katılan bazı kursiyerlerimizin görüşlerini sizlere aktarmak istiyoruz.

 

Dersler, notlar hocalar falan iyi güzel ama Tusdata’nın yaptığı incelikler jestler çok güzeldi. Noteri getirmesi, videolar, sema gösterisi, kolbastı gösterisi falan harika anlardı. Bir sınav dönemi ancak bu kadar güzel ve yararlı geçirilebilinirdi.

Dr. Sedat ÇOŞKUN

Geldiğim için kesinlikle doğru bir karar verdiğimi düşünüyorum. Kendimde yine çalışırdım ama ben yapı olarak çok stresli bir insanım ve bu zamanda çalışmama engel olabilir diye düşünüp geldim ve öyle oldu. Hem çok verim aldım, hem de stres bile olmaya vaktim olmaya vaktim kalmadı. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.

Dr. Nimet KARATAŞ

Kampa katılma kararını verme süreci gerçekten zor oldu benim için. Ama özellikle 10 gündür nerdeyse her gün “iyi ki…” demekle geçti. Burada sınavı sınavın ne kadar yaklaştığımın hiç farkına varmadım; çünkü stres yapmaya bize vakit yoktu…

Dr. Fulya AVCI

Son bir ayı bundan daha iyi değerlendirilemez. Kampa gelmeseydim dersleri yetiştiremeyeceğim için çok telaşlanırdım. Notlarıyla, eğitmen kadrosuyla, motivasyon yöntemiyle yeni tam anlamıyla kendi alanlarında “1 numara” lar. Katkılarından dolayı herkese teşekkür ederim.

Dr. Fatma Esra ATEŞ

 

Böylesine sıkıntılı bir dönem ancak bu kadar rahat, huzur dolu ve özlenesi bir hale getirile bilmezdi. Kamp döneminde emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. İnanırımsınız bilmiyorum ama sanırım kampın bitmesine biraz üzülüyorum J İyi ki varsınız.

Dr. Gizem GÖRMEZ

 

Tus kampına katılmadan önce vakit kaybı olurmu acaba diye tereddütlerim vardı ama tahminimden daha fazla verimli geçti. İyi ki katılmışım diyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.

Dr. Yasemin ŞAHİN

Kampın çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Çok verimli geçti her günümüz son “1 ay” ancak bu kadar güzel değerlendirilebilinirdi. Teşekkürler.

Dr. Senem MUTLU

Bu kadar insanı bir araya toplayıp mükemmele yakın bir orgazasyonla, hiçbir problem çıkmadan 20 gün boyunca sadece ders dinleyip, motive edildiğiniz, kantin, Lavaboların ve diğer ihtiyaçlar için en uygun mekânı seçtiğiniz için personellerinizin yardımları için gönülden teşekkürler. Umarım sınavda böyle güzel geçer…

Dr. Taner ŞAHİN

Son dönem; daha düzenli, daha motive edici ve daha yüksek bir kontrasyonla geçirilemezdi.

 

Dr. Mert FİLİBELİ

Son bir ay TUS için çok önemli bir dönem son zamanlarını iyi değerlendiren kazanıyor. Kampa gelmeden önce evde çalışsaydım sabahları erken kalkıp, 10 saate varan bir çalışma programı içine giremezdim herhalde. O yüzden için çok rahat, elimden geleni yapmanın rahatlığı var içimde. Son günü değerlendirmek için çok çok doğru bir seçim bence. Verilen destek kampanyaları sayesinde özgüvenim yüksek giriyorum sınava…

Dr. Sultan ACAR

Son derece mükemmel 2 sene hiç çalışmadım son 22 gün kampa geldim hiç çalışmamış durumdaydım kamp ile boş yerlerin ipuçlarının çalışmanın anlamsız olduğunu gördüm. Eğer kazanırsam bunu TUSDATA’ YA borçlu olduğumu hiçbir zaman unutmayacağım. Bize ders anlatan tüm hocalarımıza şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum.

Dr. Mehmet ÖZER

 

Aile hekimliğinde asistan olarak çalışmaktayım. Verimli olarak çok ders çalışamadım. Yoğun çalışıyorum ve nöbetlerim sık ve ağır geçiyor. Motivasyon, hızlı ve yoğun bir toparlama açısından çok faydalandım. Kamp ortamında birçok şeyi geride bırakıp TUS’a açısından çok ideal. Hocalarıma ve kampta emeği geçen herkese teşekkürler.

Dr. Özgül ÖZDİLMEN

TUSDATA yılların tecrübesi ve profesyonelliğiyle TUS da yanımızda oldu. Tus sadece bilim sınavı değil psikolojik yönü de olan bir sınav. Herkes bilimsel yönünü düşünürken, TUSDATA beni ve arkadaşlarımı psikolojik olarak da sınava hazır hale getirdi. Sınav fobimi yendim, TUS konusunda çok deneyimli, notlar her yönü ile yeterliydi. Her şey için TEŞEKKÜRLER TUSDATA…

Dr. Feyza Nur İNCESU

6 yılda öğrenemediğimi 20 güne sığdırdım. Emeklerinize ve dilinize sağlık teşekkürler.

Dr. Orçun CAN

Tıp fakültesi okuyan herkes son tekrarın sınava ne kadar yakın bir zamanda yapılması gerektiğini ve bu tekrarın faydasını bilir. Kampta gün içinde ders tekrarı yapıldı gün sonunda sorularıyla tekrar etme fırsatı bulduk. Birde TUS KAMI’NI sadece ders tekrarı olarak değerlendirmeyi doğru bulmuyorum. Burada psikolojiyi yönetmeyi, sınav stresini yok etmeyi, başaracağına inanmayı öğreniyoruz. TUSDATA sadece TUS kazandırmıyor tıp fakültesinde zedelenen iç güvenimizi, inancımız yeniden kazandırıyor. Teşekkürler TUSDATA AİLESİ…

Dr. Tuğba ATMACA

Çok profesyonelce ve emek verilerek hazırlanmış bir organizasyon. Burada bulunmadan geçirilmiş bir TUS hazırlığı eksik bir hazırlıktır. İki kez geldim ve yine aynı güzel düşünceye sahibim. Hakkımız hak eden bir ekip vardı karşımızda emeği geçen herkese teşekkürler…

Dr. Şeyda KAYHAN

Son 20 günde burada olmaktan dolayı daha iyi daha mutlu hissedemezdim. Profesyonelce hazırlanmış her ince ayrıntı benim yerime benden önce düşünülmüş bir organizasyon. Sona doğru iyice azalan moralimi, dağılan dikkatimi toplayıp beni sınava hatta daha doğrusu beni kazanmaya odaklayan Tusdata’ya teşekkürler. Hayatımda ilk defa bir sınava kazanacağım diyerek bir sınava girecek olmanın heyecanı içindeyim…

Dr. Bilge TOK

Sınav için en stresli dönem olan 20–25 günü ailemden uzakta ama kocaman bir ailenin içinde minimum stresle geçirdim. Yoğunluktan ve koşturmaca dan kaç gün var, bugün günlerden ne inanın onu hiç fark etmedim. Tabi kendi başıma olduğumda tekrar edebilme imkânımın olmadığı birçok konuyu hocalarımızla birlikte tekrar ettik. Hepinizin emeklerinizin karşılığınızı almanız dileğiyle…

Dr. Nihal MAVRAL

 

Son 20 gün en güzel kampta değerlendirilir. 12 saat boyunca oturup der çalışmazdım ben ayrıca o dersi mi eksem bunu mu satsam diye düşünür dururdum. Birde etrafındaki insanlar bırakmazdı ki çalışanız.

Sezen AKINCI

“Son 20 gün ancak bu kadar verimli geçirilebilirdi herhalde.. Benimle aynı ruh halindeki onlarca kişinin olduğunu görmek stresimi büyük ölçüde azalttı. Ayrıca motivasyon programlarıyla artık kendimi tam anlamıyla sınava hazır hissediyorum.

MEHMET AĞAN KATAR”

“Sınava son bir ay kala artık performansım düşmüş eskisi gibi verimli çalışamıyordum. Kampa gelmek bu verimi artırabilecek mi diye düşünürken daha da iyi bir şey oldu ve kendimi inanılmaz motive ve bir o kadar güzel bir ortamda buldum iyi ki gelmişim diyorum çünkü gerçekten yarı yarıya azalan performansım 2 katına çıktı ve başaracağıma daha da çok inandım. Teşekkürler.

FATİH KILIÇ”

“Gelmeden farklı sitelerde moral bozucu yorumlar okudum. Son dakika kayıt sildirmeyi düşündüm. Şimdi ise iyi ki gelmişim diyebiliyorum hocaların hepsinin stil farklı yapacak bir şey yok en kısa zamanda uyum sağlıyoruz sağdaki konuşmuş arkadaki sandalyeye vurmuş yok o bacağını sallıyormuş siz her şeyi sallayın ve sadece kendimiz için orda olun amacınız ve hayalleriniz için en iyisi kamp.

BİHTER İNCE”

“Son 20 günü değerlendirmek için en iyi yer ne kütüphane ne ev ne başka bir yer en iyi yer tusdata tus kampı ister her şeyi çalışmış ol ister çok eksiğin olsun çalışmışsan süper tekrar az mı çalıştın öyle bir bilgi yüklemesi ki bir sonraki sınava mükemmel bir hazırlık ben 2. Gruptanım ama yine de her şey olabilir kazanmamak için hiçbir neden yok kampa dair. Özel sorunlar hariç onu da ertelemeyi öğrenmek gerek sanırım.

GÜLHAN GÜNDÜZ”

“Kampa gelirken bu sınav kazanamayacağım ama ileriye yatırım olsun diyerek çıktım yola. Buraya gelince hem bilgi hem konsantrasyon hem de ruhi bakımdan o kadar donandım ki şimdi tek bir cümle kullanıyorum tus mu oda ne biliyorum ki kesin kazanacağım. Bir daha ki sınav değil hem de bu sınav tusdata her konuda bir o kadar profosyonel ve en ince detaya kadar her şey düşünülmüş. Tusdata tus engelini aşmak için ayaklarınızın altına yerleştiriyor. Tek yapmanız gereken diğer tarafa adım atmak.

SERKAN CAN İŞCAN”

“Bu benim üçüncü tus sınavına girişim ve şundan eminim ki son 22 gün için bundan daha iyi organize edilmiş bir çalışma programı uygulayamazdım. Tüm desteğiniz için çok teşekkürler tusdata

GÖKÇE DİLEK”

 

“Sevgili Tusdatalı meslektaşlarım buraya kampa değil zaten dahil olduğunuz koca ailenizle 20 günlük her şey dahil hatta asistanlık dahil tatile geleceksiniz. Döndüğünüzde yeni hayatınıza döneceksiniz henüz Tusdatalı olma mucizesini bizimle paylaşmamış olan sevgili meslektaşlarım burası harikalar diyarı. Lütfen başka yerde vakit harcamayın. Burada tus soruları değil evet ama tusu kazanmanın bileti dağıtılıyor. Gelip 20 gün gişede beklemeye değmez mi bu sınav kazanılıyorsa eğer inanın burada yapılıyor.

CEREN ÖZMEN”

“Hiç aklımda yokken son anda iyi ki gelmişim diyorum gerçekten kendi başıma bu kadar efektif tekrar atma değildi zaten en iyi yaptığın iş program hazırlayıp maximum 1 gün uygulayabilmekti ama burada 22 günlük program çok güzel bir şekilde uyuldu. Başka türlüsü sanırım zaten mümkün olmazdı. Tüm herkese teşekkürler.

HATİCE ŞAHİN”

“Her şeyden öte tus dersanesi ve kampı yoluna sokuyor insanı ve öyle ya da böyle tusun kazanılacağını öğretiyor ve kampa geldiğinde daha önceden ne kadar gereksizi bilgiyle zihnini doldurduğunu anlıyorsun. Verilen hizmetler için tusdata bünyesindeki herkese sonsuz teşekkür ederim.

ASKLEPİOS”

“Son 20 gün çok stresli olurdu diye düşünüyordum ama kampta farkında olmuyorsunuz sınavın varlığını bile unutup sadece o an anlatılan şeye adapte oluyorsunuz. Az çok birikiminiz varsa ve son zamanlarda deprese olup çalışamayanlardansanız olabileceğiniz en iyi yer burası 20 günde tek başınıza bu tekrarı yapmak imkansız.

HİLAL SELÇUK”

“Genel anlamda çok verimli 20 günü geçirdiğimize inanıyorum her şeyden güzeli ise sınava yaklaştıkça daha da rahat hissetmek oldu dolu dolu geçen 20 gün için teşekkürler dilerim. 14 Eylül Pazartesi sabahına istediğim bölümde asistan olarak girmiş olurum.

BANU KAYA”

“Bu kadar kısa sürede bu kadar büyük ilerleme kaydedebileceğimi tahmin etmemiştim NLP ve motivasyon çalışmalarıyla kaybolan güvenimi tekrardan kazandığım ve ilk tusumu en verimli şekilde geçireceğime inanıyorum. Tusdataya teşekkür ederim.

ASLIHAN TAHTALI”

“Önceleri tus dersanesi ne kadar gereksiz ve pahalı diye düşünürdüm. Zamanla gördüm ki tıp dünyasına adım atabilmek için kaliteli bir eğitim almam gerekli. Şimdi kendimi daha bilgili hissediyorum. Ücret konusuna gelince bize bu kadar mükemmel ve her ayrıntısı düşünülmüş bir hizmet sunmak için bu kadarının az bile olduğunu düşünüyorum. Artık kardeşim bu yıl Dokuz Eylül Tıp Fakültesini kazandı. Vakti gelince kendi ellerimle onu ben Tusdata ya kaydettireceğim.

GÜLİN ÖZDAMAR”

“Evde oturup ne çalacağını düşüneceğine kampa gelip kaç kere tekrar edeceğini düşünmek daha güzel.

İSMAİL ÖZMEN”

 

“Bence bu kamp gerçekten gelinmeye değer ve çok verimli bir kamp. Her şeyden önce son zamanlarda stersden dolayı insan yalnız kalınca çalışamıyor. Bu kampta insan rahatlıyor. Ders çalışmak stres vermiyor. Tabi konuları çok iyi bitirmiş biri için süper bir tekrar imkanı veriyor.

MUSTAFA AÇIŞ”

“Tıp mezunu olmayınca bile tus’u kazandıracak bilgiyi motivasyonu özgüveni sağlayan bir kamptı. Eksiklerim çoktu bu yüzden kamp yararlı olmaz diyordum ama tüm eksiklerimi sihir gibi tamamladım. Benim yerime hocalar tamamladı.

RUHŞAN ÖZTÜRK”

“Kampa gelmeden önce bir sürü soru işareti vardı aklımda. Kampın ilk günü silindi bu soru işaretleri. Çünkü anladım bu ortamda daha iyi çalışabilirim. Her şey kişinin kendinde bitiyor. Elbette ama bu arda kişide bitebiliyor. Kamp yorulsak ta bitmemeyi kamçılıyor her yeni gün. Teşekkürler Tusdata canımız hocalarımıza sevgiler.

EMSAL DURUSOY”

“Kampa gelmeden önce 87 net yaptım. Son denemede 2 gün önce evde çözdüğüm denemde 128 net çıkardım. Yani kampın bitimine 2 gün kala 128 nete çıktım ve sınava 3 gün var belki 128 net şuan hedefime ulaşmaya yetmiyor ama şundan eminim Nisan 2010 da istediğimi yapabileceğim. Bekli de bu sınav da da yaparım umarım herkes hedefine ulaşır. Teşekkürler Tusdata neyi nasıl çalışacağımı gösterdiğin için teşekkürler.

AHMET MART”

“Konuları genel olarak özet çok iyi anlatıldı. Sanki hocalar takıldığım yerleri çok iyi biliyorlardı. Eksiğimizi, karıştıracağınız yerleri özet çok güzel anlattılar. 600 meslektaşın bir arada olmasının da ayrı bir heyecanı havası vardı.

ADEVİYE ELÇİ”

“Ne kadar doğru karar verdiğine kampın ilk günü anladım. İlk günde bugüne her günü dopdolu hem de dersler hem de verilebilecek en güzel en iyi psikolojik destekle her şey harikaydı. Emek verildiği o kadar belliydi ki kimi zaman gözlerim doldu. Bu emeklerin karşılığını 14 Eylülde alabilmek her şey için teşekkürler.

MÜRŞİDE DEMİRHAN”

“Son 20 günü evde olsam bu kadar verimli ve kazanma inancıyla geçiremezdim. Burada öyle güzel bir ortam vardı ki sanki hiç sınava girmeyecekmiş gibi sakin ve bir o kadarda çalışma azmiyle dolu bir ortamdı. İyi ki gelmişim diyorum. Herkese tavsiye ediyorum. Son 20 gün bundan daha iyi geçirilemezdi.

VESİLE TUBA BOLABAN”

“Kamp programı gayet güzel hazırlanmış. Günün başlangıcında aralarda müziklerle dikkat edilmesi gereken noktaları vurgulayan slaytlarla NLP desteğiyle salonuyla ve sıkmadan mümkün olduğunca spot bilgilerle yapılan derslerde gayet güzeldi her şey için teşekkür ederim.

AYSEL PALANDÖKENLER”